Fynch-Hatton levererar moderna plagg med en maskulin och sportig design i extremt hög kvalité.

Varumärket Fynch-Hatton har sin historia från Denys Finch Hatton, som var en brittisk aristokrat, äventyrare, pilot och storviltjägare. Han levde i Kenya på 1920-talet. Fynch-Hatton ägde ett biplan, en De Havilland “Gipsy Moth”, planet använde han för att flyga ut gästande storviltjägare till den storslagna Kenyanska savannen. Ur denna miljö har Fynch-Hatton hämtat sin logotype. Logotypen föreställer en trädet Acacia tortilis, trädet är en vanlig syn i det östafrikanska landskapet.

I filmen Mitt Afrika blir Denys Finch Hatton porträtterad som en hjälte av Robert Redford. Finch Hatton’s sätt att klä sig, filmens atmosfär, landskap, färger och ljus har gett inspiration till varumärket Fynch Hatton’s värld.

I Fynch-Hatton plagg används dom bästa materialen som finns att tillgå på världsmarknaden: kammad bomull, långfibrig lammull, linné och 100%  cashmere. Produkterna tillverkas endast på specialiserade och auktoriserade stickfabriker. Alla tröjor är unika, varje framstycke, bakstycke, ärm och krage, är individuellt stickade. Plaggen är varken skurna- eller industriellt massproducerade. De enskilda delarna sys sedan ihop var för sig, för hand. Resultatet blir ett högkvalitativt plagg med en extrem hållbarhet och en förstklassig passform under lång tid.

Butiken Möckelsnäs - Möckelsnäs Längan, 343 71 Diö